Agenda

Zaterdag 22 Februari 2020, 06:42 Lievelde, Koptisch Orthodoxe klooster, Kloosterstraat 5

Van nacht naar dag

Onder deze titel geeft Quirine Melssen een ontroerende voorstelling. De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de St. Paulusparochie nodigt u uit deze voorstelling op zaterdag 22 februari 2020 bij te wonen.
De voorstelling begint voor dag en dauw: één uur voor zonsopgang, om 6.42 uur (v.a. 6.15 uur bent u welkom). Hij vindt plaats in het Koptisch Orthodoxe klooster, Kloosterstraat 5, 7137 MZ Lievelde. De ingang is aan de achterzijde. Na afloop van de voorstelling ontbijten we samen. Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland in het kader van de herdenking van 75 jaar vrijheid is de voorstelling gratis. Voor het ontbijt en het gebruik van het klooster vragen wij een vrije gift.
De voorstelling wordt voor maximaal 75 personen gespeeld. U dient zich uiterlijk 16 februari op te geven bij Peter Müller: 0544 463045 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarbij u tevens uw dieetwensen doorgeeft.

Een muzikale vertelling over oorlog en vrede van zangeres en actrice Quirine Melssen. De voorstelling “van nacht naar dag” begint één uur, voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag.
Quirine Melssen: "Het is een uur voor zonsopgang. In de zaal is het donker, er zijn alleen wat kaarsen aan. Het publiek is net op en erg ontvankelijk voor wat ik vertel en voor de liederen die ik zing met begeleiding van piano en cello. Geleidelijk aan wordt het licht. We gaan van onbewust naar bewust, van niet zien, naar zien, van niet handelen naar handelen, van oorlog naar vrede. We staan weer voor een nieuw begin, het leven gaat door.
Wij leven in vrijheid, maar op andere plekken zijn er nog mensen op de vlucht. Met deze vertelling wil ik mensen laten nadenken over heden en verleden, over de keuzes die ze maken. En dat kan het beste heel vroeg, als de dag een onbeschreven blad is. Samen ontbijten om onze vrijheid en verbondenheid te vieren. Dit is ook een essentieel onderdeel van de performance omdat hierin ervaringen en ideeën uitgewisseld kunnen worden. Ik heb al een hoop bijzondere verhalen van bezoekers mogen horen!"
De oorlog kent vele verhalen. Quirine Melssen vertelt er enkele zoals de geschiedenis van haar moeder bij de slag om Arnhem, van Montgomery en het leger, van het Joodse kind dat gered wordt, van de Duitse beul en zijn kleinkind en van de Italiaanse partizaan die afscheid moet nemen van zijn geliefde. Indringende ervaringen van gewone mensen. De vertellingen zijn vervlochten met liederen. De verhalen trekken een parallel tussen heden en verleden. Ze laten ons de onschatbare waarde van onze verworven vrede en vrijheid beseffen. Wat kunnen we leren van het verleden en welke keuzes maken we nu? Een gevoelige voorstelling over de transformatie van donker naar licht waarbij we tijdens het ontbijt onze verhalen en gedachten gaan delen.

bron: www.vannachtnaardag.nl

22 feb 2020
Lievelde, Koptisch Orthodoxe klooster, Kloosterstraat 5
Van nacht naar dag

23 feb 2020
Eibergen, De Oude Mattheus
Informatie over reis naar Taizé

01 mrt 2020

01 mrt 2020
Rietmolen, H. Caeciliakerk
Bløf rockdienst

08 mrt 2020

15 mrt 2020

18 mrt 2020
Neede, Achterhuis, Borculoseweg 43
Verhef je hart, niet je telefoon!

22 mrt 2020

29 mrt 2020

21 apr 2020
Rekken, Los Hoes, Rekkenseweg 40