Afdrukken

In Beltrum zijn maar liefst zo'n vierhonderd vrijwilligers op een of andere manier betrokken bij onze geloofsgemeenschap. Vaak zijn het noeste werkers die achter de schermen veel werk verzetten.
Wie zijn die mensen en wat doen ze? Wij stellen ze aan u voor.

 

Onthulling nieuwe lectorenlessenaar tijdens eerste inloop     
Met ingang van dit jaar is in het tweede weekend van de maand op zondagmorgen van 10.30 tot 11.30 uur een vrije inloop in de kerk. De eerste keer was op zondag 12 januari. Ter gelegenheid van Nieuwjaar en om de bezoekers te verwelkomen in de nieuwe opzet werd er koffie met een kniepertje gereserveerd. Voor de eerste keer was de opkomst met ruim veertig bezoekers zeker goed te noemen. De meeste mensen waarderen het dat er iets in de kerk georganiseerd wordt in weekenden dat niet iemand van het pastoresteam voorgaat in een dienst.

 

Tijdens de inloop op 12 januari was er bovendien de onthulling van een nieuwe lectorenlessenaar. Deze lessenaar is gemaakt door Frans Roerdink die in het verleden al vele prachtige dingen voor onze heeft gemaakt en gerestaureerd. Een aantal jaren terug gaf hij aan omwille van zijn gezondheid een stapje terug te willen doen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Frans was toch nog weer te porren om zijn vakmanschap in te zetten. Van het materiaal van oude kerkbanken maakte hij een prachtig katheder. Samen met pastor Scholten onthulde hij in het bijzijn van de bezoekers van de inloop zijn vakwerk. Dit leverde hem een applaus op en welgemeende dankwoorden. De nieuwe lectorenlessenaar krijgt een vaste plek achter in de kerk en zal goed van pas komen bij toekomstige bijeenkomsten