Heeft u niet meer de mogelijkheid om de vieringen in de kerk te bezoeken (bijv. om gezondheidsredenen), dan biedt elke locatie in de St. Paulusparochie de mogelijkheid om de vieringen te volgen via kerkradio of internet.

De locatie Rietmolen gebruikt hiervoor kerkdienstgemist.nl (via internet) en alle andere locaties kerkradio (via de ether).

 

Meer informatie over kerkradio

Kerkradio is rond het jaar 2000 ontwikkeld door Rivendel Electronics uit Borne. KPN voerde toen een forse prijsstijging door voor hun dienst "Kerktelefoon" (via de telefoonlijn een kerkdienst beluisteren). Kerkradio was op dat moment een betaalbaar alternatief.

Kerkradio gaat via de ether (radiosignalen op speciaal voor kerkradio gereserveerde frequenties). In de kerktoren is een zender geplaatst die is aangesloten op de geluidsinstallatie van de kerk. Het bereik van deze zender is 7-8 kilometer. De kerk heeft hiervoor ook een zendvergunning van het Agentschap Telecom.

Om de vieringen te beluisteren is een kerkradio-ontvanger nodig. U kunt met die ontvanger desgewenst ook vieringen van andere kerken ontvangen (die ook met Kerkradio werken en binnen 7-8 kilometer van uw woning liggen). Eke kerk heeft een eigen kanaal.

Sommige locaties bieden kerkradio aan voor een vast bedrag per jaar. U krijgt dan de ontvanger in bruikleen. Bij andere locaties betaalt u een eenmalig bedrag voor de aanschaf van de ontvanger.

Een vrijwilliger van de locatie bezorgt de ontvanger bij u thuis en geeft uitleg over de eenvoudige bediening van de ontvanger (zoals aanzetten/uitzetten, geluid harder/zachter en desgewenst het kiezen van een ander kanaal om de vieringen van een andere kerk te beluisteren).

Meer informatie over kerkdienstgemist.nl

Op de website www.kerkdienstgemist.nl kunt u de naam van de kerk invoeren waarvan u de viering wilt volgen (bijv. 'Rietmolen'). Als er op dat moment een viering is kunt u die volgen. Ook kunt u opnames van eerdere vieringen beluisteren.

U kunt ook de "kerkdienst gemist"-app downloaden om de vieringen via uw smartphone te beluisteren.

Een groot aantal kerken in Nederland zijn aangesloten bij "kerkdienst gemist".

Het beluisteren van kerkdiensten is gratis. Kerken die gebruik maken van "kerkdienst gemist" betalen wel jaarlijks een bedrag voor deze dienstverlening.

 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Agenda

20 nov 2019
19:30
Neede, Achterhuis
Filmavond
 
07 dec 2019
19:00
Zieuwent, H. Werenfriduskerk
Concert Mastreechter Staar
 
08 dec 2019
12:00
Lichtenvoorde, H. Bonifatiuskerk
Let it Snow
 
13 dec 2019
20:00
Lichtenvoorde, H. Bonifatiuskerk
Concert Neva Ensemble
 
14 dec 2019
20:00
Eibergen, r.-k. H. Mattheüskerk
Kerstconcert
 
15 dec 2019
16:00
Beltrum, OLV ten Hemelopnemingkerk
Kerstsamenzang
 
18 dec 2019
19:30
Beltrum, O.L.V. ten Hemelopnemingkerk
Spiritualiteit van het Weihnachtsoratorium
 
21 dec 2019
12:00
Winterswijk, H. Jacobuskerk
Kerstengelen kijken?
 
21 dec 2019
19:00
Lichtenvoorde, H. Bonifatiuskerk
Inspiratie voor Kerst
 
21 dec 2019
19:30

Messiah van G.F. Händel