24 maart 2020

Alle vieringen en bijeenkomsten tot en met Pinksteren zijn afgelast

Uitzending van viering in besloten kring op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde via kerkradio respectievelijk kerkdienstgemist.nl

Voor meer informatie zie de Pastorale brief 3 Vieren ten tijde van de Corona-crisis, dd 25 maart 2020.

Ook op zondag 5 april gaat de inzameling van houdbare levensmiddelen in de Grote Kerk Neede gewoon door.
Al bijna 6 jaar is deze maandelijkse inzameling op elke eerste zondag van de maand een goede gewoonte.

Van 09.30 uur tot 10.00 uur kunnen boodschappen worden gebracht bij de ingang van de kerk, onder de toren.
De Voedselbank Oost Achterhoek in Lichtenvoorde draait ook nu op volle toeren en is dankbaar voor de enthousiaste kerkelijke werkgroepen die de inzamelingen organiseren.
De Werkgroep Voedselbank van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Neede ziet dit ook als haar taak.
Juist in deze vervelende corona-crisis tijd klinkt de oproep tot solidariteit met hen die zichzelf niet kunnen voorzien van de eerste levensbehoeften.

De bovengenoemde werkgroep gaat er van uit dat iedereen die levensmiddelen bezorgt de hygiëneregels regels, dus ook het afstand nemen, strikt in acht neemt en houdt daar toezicht op.
Desgevraagd wordt u meer informatie verstrekt door Luppo Nobbe, tel. 0545-291119

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

In Nijmegen is op 21 juli 2019 overleden frater Victor Vermeersch op de leeftijd van 91 jaar.
Zijn uitvaartdienst was op vrijdag 26 juli in de Dominicus kapel in Zorgcentrum Huize Rosa in Nijmegen, gevolgd door de crematie in Crematorium Jonkerbos.

Frater Victor was een van de Fraters Maristen die in het klooster aan de Rapenburg in Neede hebben gewoond en gewerkt. Hij was o.a. persoonlijk secretaris van deken G. Geurts en daarnaast actief voor de Maristencongregatie. Hij was tot 2001 secretaris van het kerkbestuur van de H. Caeciliaparochie Neede en verzorgde daarnaast van 1995 tot 1999 de opmaak van het parochieblad "Binding". Hij was initiator van het 1e uitgiftepunt van de Voedselbank in Neede (in het klooster aan de Rapenburg).
In januari 2011 verliet hij als laatste frater het klooster aan de Rapenburg waar hij dan 16 jaar heeft gewoond om zijn intrek te nemen in het Fraterhuis De Westerhelling in Nijmegen.

In dankbaarheid kijken wij terug op zijn inzet voor onze geloofsgemeenschap en de fijne samenwerking.

De H. Caeciliakerk aan de Borculoseweg 43 in Neede is de thuishaven van de Needse katholieke geloofsgemeenschap, bestaande uit ruim 2000 leden. Links van de kerk staat parochiecentrum "Het Achterhuis". De rooms-katholieke begraafplaats ligt net buiten het dorp Neede, aan de Hontjerweg (nabij de Hollandsche Molen). De locatie Neede is één van de zeven locaties van de St. Paulusparochie.

Specifieke informatie over de locatie Neede vindt u onder het kopje 'Neede'. Omdat steeds meer activiteiten op parochieniveau worden georganiseerd nodigen wij u ook uit om een kijkje te nemen bij de algemene pagina's van de St. Paulusparochie.

21 apr 2020
Rekken, Los Hoes, Rekkenseweg 40
Afgelast: Dietrich Bonhoeffer: een mens uit één stuk, leven in verantwoordelijkheid

12 mei 2020