9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

In Nijmegen is op 21 juli 2019 overleden frater Victor Vermeersch op de leeftijd van 91 jaar.
Zijn uitvaartdienst was op vrijdag 26 juli in de Dominicus kapel in Zorgcentrum Huize Rosa in Nijmegen, gevolgd door de crematie in Crematorium Jonkerbos.

Frater Victor was een van de Fraters Maristen die in het klooster aan de Rapenburg in Neede hebben gewoond en gewerkt. Hij was o.a. persoonlijk secretaris van deken G. Geurts en daarnaast actief voor de Maristencongregatie. Hij was tot 2001 secretaris van het kerkbestuur van de H. Caeciliaparochie Neede en verzorgde daarnaast van 1995 tot 1999 de opmaak van het parochieblad "Binding". Hij was initiator van het 1e uitgiftepunt van de Voedselbank in Neede (in het klooster aan de Rapenburg).
In januari 2011 verliet hij als laatste frater het klooster aan de Rapenburg waar hij dan 16 jaar heeft gewoond om zijn intrek te nemen in het Fraterhuis De Westerhelling in Nijmegen.

In dankbaarheid kijken wij terug op zijn inzet voor onze geloofsgemeenschap en de fijne samenwerking.

Boven de rouwcirulaire stond de volgende tekst: "Word andere mensen, met een nieuwe gezindheid. Dan bent u in staat uit te maken wat God van u wil, en wat goed is, welgevallig en volmaakt (Rom. 12,2)"

Hieronder de dankbrief van de familie en de fraters Maristen:

Bedankbrief