Berichtgeving omtrent corona

Vanaf 1 juli kunt u zich  aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding. Verder kunt u zich telefonisch aanmelden via T: 06 8260 4863. De derde mogelijkheid is om u voor de aanvang van de viering te melden en te registreren bij de kerk.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

De uitzending van de vieringen in Lichtenvoorde en Groenlo is te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

In de St. Paulus en St. Ludger parochies ontvangen de kinderen die in groep 4 zitten de Eerste Communie. Dit gebeurt gewoonlijk in het voorjaar in de maanden april – mei.

Alleen kinderen die gedoopt zijn, kunnen deelnemen aan de Eerste Communie. Indien uw kind nog niet gedoopt is, is het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk te laten weten, zodat hierin voorzien kan worden.

Informatie over de Eerste Heilige Communie vindt u in het parochieblad en op de website van de parochie. De eerste informatieve ouderavonden zijn in januari. Vervolgens begint het voorbereidingstraject van de kinderen door de verschillende werkgroepen. Elke werkgroep verzorgt de voorbereiding van een groep kinderen, die behoren tot verschillende locaties.
De kinderen worden voorbereid aan hand van een project: Voor de kinderen is er een werkboek beschikbaar dat bij dit Eerste Communieproject hoort. Voor het werkboek en de onkosten voor de voorbereiding wordt een vergoeding gevraagd van de ouders.

Aanmelden uiterlijk tot 15 oktober in verband met de voorbereidingen en indelingen in de parochies. Hiervoor kan het aanmeldingsformulier gebruikt worden dat hieronder te downloaden is. Ook achter in de kerken liggen enkele exemplaren. Aanmelden gaat door dit formulier -digitaal of per post-, te sturen aan het Centraal Secretariaat en de kosten over te maken op het rekeningnummer dat erop vermeld staat.

Centraal secretariaat
Nieuwstad 12
7141 BD Groenlo

Voor vragen kunt u gerust bellen tel. 0544 - 46 46 63
Wij willen ons van harte inzetten zodat kinderen in onze parochies hun Eerste Heilige Communie  goed voorbereid kunnen ontvangen.
We zien uw aanmelding graag tegemoet.

Namens het pastoraal team St. Ludger en St. Paulus,
C.A.M. Roetgerink, pastoraal werkster.

In deze video wordt uitleg gegeven over de betekenis van eucharistie.

Aanmeldingsformulier EHC