Berichtgeving omtrent corona

Vanaf 1 juli kunt u zich  aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding. Verder kunt u zich telefonisch aanmelden via T: 06 8260 4863. De derde mogelijkheid is om u voor de aanvang van de viering te melden en te registreren bij de kerk.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

De uitzending van de vieringen in Lichtenvoorde en Groenlo is te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

Uitleg over de Doop

We geven onze kinderen een naam waarmee zij op weg gaan door het leven. Door de naam te roepen, wordt iemand gekend, bemind en letterlijk geroepen. Kinderen zijn ons alles. Een klein kindje kunnen ouders laten dopen. Uw zoon of dochter wordt bij het ontvangen van het H. doopsel in de kerk gezegend en met het teken van water (water van de bron, bron van het leven) aangeraakt door God. Door de doop behoor je tot de gemeenschap van de kerk. 'De Kerk' wordt gevormd door de volgelingen van Jezus Christus. Die volgelingen zijn wij en dat ben jij. Zij geven de vreugdevolle boodschap van Jezus door.

Normaal werden in de parochies St. Paulus en St. Ludger in een doopviering meerdere kinderen tegelijk gedoopt met een maximum van 5 kinderen in één speciale doopviering. Vanwege de coronamaatregelen vindt u doopviering op dit moment zoveel mogelijk individueel plaats. Dat wil zeggen dat er meestal maar één kindje per viering wordt gedoopt. De voorbereiding is vaak wel met enkele ouders tegelijk. U kunt contact opnemen met het centraal secretariaat over de mogelijkheden. De gegevens staan hieronder vermeld.

Aan de doopplechtigheid gaat een voorbereiding aan vooraf. Er vinden 2 bijeenkomsten plaats met andere ouders ter voorbereiding. We bespreken verschillende thema's zoals de naamgeving, de eigen geloofsbeleving van elke ouder, de betekenis van het doopsel, de geloofsopvoeding, de bijbehorende liturgie en rituelen.

Klik hier voor een filmpje over de Doop

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter laten dopen in onze parochie dan bent u van harte welkom!
U kunt uw kind opgeven voor de doop via het centraal secretariaat.

Centraal Secretariaat Parochies St. Paulus en St. Ludger
Nieuwstad 12
7141 BD Groenlo

Ook kunt u een doop per e-mail opgeven.

Klik op het doopformulier om het te downloaden.