Berichtgeving omtrent corona

Vanaf 1 juli kunt u zich  aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding. Verder kunt u zich telefonisch aanmelden via T: 06 8260 4863. De derde mogelijkheid is om u voor de aanvang van de viering te melden en te registreren bij de kerk.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

De uitzending van de vieringen in Lichtenvoorde en Groenlo is te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

De ziekenzalving wordt in onze kerk aangeboden aan zieke mensen, opdat zij kracht tot genezing uit dit sacrament kunnen putten. Terwijl het sacrament allereerst bedoeld is voor zieke mensen, wordt het in de praktijk vaak toegediend in de laatste levensfase van mensen.
In onze parochies kunt u de ziekenzalving ontvangen tijdens een viering met een gemeenschappelijke ziekenzalving. Jaarlijks worden deze vieringen in de parochies op verschillende plekken aangeboden. Via de parochiebladen wordt u geïnformeerd over deze vieringen.

Ook kunt u bij ziekte of voorafgaand aan een operatie of andere ingrijpende ziekenhuisbehandeling de ziekenzalving op individuele basis ontvangen. Een pastor komt dan naar een afgesproken locatie waar het sacrament wordt toegediend. Het geniet de voorkeur om in de laatste levensfase een moment te kiezen waarop de terminaal zieke de zalving nog bewust mee kan maken. U kunt daarvoor een afspraak maken met een pastor via het centrale secretariaat van de parochies.

Wanneer er een acute vraag is en er geen priester beschikbaar is voor de ziekenzalving, kan er een diaken of pastoraal werk(st)er voor gebed en een ziekenzegen komen.

Afspraak maken voor een ziekenzalving?
Voor het ontvangen van de ziekenzalving of een ziekenzegening kunt u contact opnemen met het centrale secretariaat tijdens de openingstijden.

Centrale Secretariaat Parochies St. Paulus en St. Ludger
Nieuwstad 12
7141 BD Groenlo

Tel. 0544 - 46 46 63

In geval van spoed kunt u bellen met:
06 - 1901 7292
De persoon die u te woord staat, kan u in contact brengen met iemand van het pastorale team.

Klik hier voor een filmpje met meer informatie over het sacrament van de zieken